Lauantaina hakutreenit, tuulta ei nimeksikään, vain pieni hönkäys kävi keskilinjan suuntaisesti radan takalinjalle päin.

Oltiin toisen porukan jälkeen, joten rata oli jo tallattu valmiiksi. Tinkalla eka kerta tallatulla radalla.

Otin kuitenkin treenit, vaikka en tuuli-ilmaisuja voinutkaan ottaa, eka maalimies eteni 25-30m keskilinjalta ja huudelleen metsässä rataa eteenpäin, me edettiin keskilinjalla samaa matkaa.

Sitten lähetin Tinkan maalimiehelle, joka oli piiloutunut. Hyvin lähti ja hyvin löytyi.

Toinen maalimies oli muistikuva, katottiin kun maalimies meni metsään ja peruutettiin pois, sitten takaisin ja lähetys eri kohdasta kun mistä maalimies meni. Sekin löytyi hyvin, Tinka sai etsiä aika pitkään, yritti etsiä jälkeäkin, jatkoi työskentelyä ja loppujen lopuksi sai metrin päästä ilmavainun kuusen alla olevasta maalimiehestä.

Viimeinen oli samanlainen kuin eka. Tinka lähti hienosti, mutta nostikin maalimiehen jäljen ja jäljesti jälkeä L:n muotoisesti takaisinpäin eli keskilinjalle. Kutsuin koiran luokse ja uusi lähetys. Maalimies antoi ääniavun, ja sieltä se maalimies sitten nousikin, tosin olen aika varma että jäljesti maalimiehen luo tällä kertaa. Lähti maalimiehen luota pois kun oli löytänyt, mutta palasi kun maalimies kutsui.

Ensi kerraksi: tuulia pitää ottaa edelleen tallaamattomalla alueella, tytöstä on tullut niin maavainuinen, että pitää vahvistaa ilmavainua nyt voimakkaasti. Tällä kertaa oli hyvät maalimiehet, mutta osaa porukan maalimiehistä pitää prepata maalimiehen tärkeydestä hakukoiran motivaatiossa (kehuminen ja namien yksitellen syöttely). Lisäksi mun pitää miettiä tarkkaan, mikä motivoisi Tinka eniten maalimiehen luona, varmaankin lelu, ruoka on ok, mutta kun koira ei ole kovin ahne vaikka ei ollut saanut aamuruokaa. Maalimies voisi vaikka leikkiä T:n kanssa ennen ekaa etsimistä, niin jäisi kuva, että siellä se ukko on lelun kanssa.

Sitten mentiin Löytyn kentälle ottamaan tottista aussieporukan kanssa. Otin Tinkalle reippaan lähdön autosta, pissalle ja sit kentälle ja siellä suoraan asiaan, muutama sivulle tulo ja siinä kontaktissa pysymistä, maahan menoa ja pätkä seuraamista, sitten leikittiin ja lopuksi sai käydä moikkaamassa muita ihmisiä, sit vielä pikku leikki ja lelun sai viedä mukanaan.

Ensi kerraksi: pitää suunnitella ja toteuttaakin treenit sen mukaan, nytkin piti ottaa luoksetulo lopuksi, mutta mulla unohtuu kaikki suunnitelmat kun on yleisöä paikalla. Lisäksi seuraamiseen voisi kokeilla nakkia, josko se jo maistuisi, lihapulla on edelleen sormille vaarallinen makupala imuttamisessa. Intoa tytöllä riittää, mutta vielä ei kannata ottaa liikaa häiriötä kentälle, jopa ihmiset kentällä vähän häiritsee. Leluna voisin kokeilla rikkinäistä pikkujalkapalloa, se tuntuu olevan aika lemppari. Sitä voisi heitellä näin "kulmurienvaihtoviikkojen" aikaan.

Sunnuntaina otin vielä illalla pihassa pari sivulle tuloa ja siitä kontaktia ennen iltakävelyä, ne meni mallikkaasti.

Maanantaina tottista maneesille, siellä otan 2 settiä, eka namitottista pikku pätkä: sivulle, kontaktia ja seuraamista, lopuksi luoksetulo ja toinen leikkimistä. Otan vahtikoiran kertomaan namitottiksessa koiran perusasennosta, kuten Hansu neuvoi kommenteissaan.

Positiivista on, että tänä viikonloppuna sain viettää paljon aikaa Tinkan kanssa ilman Elmoa (kun sunnuntaina oltiin vielä leikkimässä toisten aussieiden kanssa) ja se näkyy, pitää enemmän viettää aikaa Tinkan kanssa muutenkin kuin lenkillä, se on nyt hakeutunut mun lähelle paljon enemmän kuin ennen.

Lisäksi tuli hyvää autossaoloharjoittelua yksinään, T oli tosi mallikkaasti koko lauantain (5 tuntia) autossa odotellen vuoroaan.