Hakutreenit, pakkasta -6 ja tuulta ei nimeksikään.

Treenasin Elmon ensin, ja mietin koko ajan otanko Tinkalla mitään kun ei tuule. Ahne kun olen, niin päätin kuitenkin ottaa ihan lopuksi yhden "syteen tai saveen"-kokeilun, viime kerroilla kun Tinka on saanut liikaa vahvistusta joko näkemällä ja/tai jäljestämällä maalimiehen.

Ajattelin, että rata on nyt NIIN tallattu, että jäljestämällä ei pääse mihinkään ja näkeminen estetään valkoisella lakanalla, jonka alla maalimies on täysin piilossa noin 10 metrin päässä keskilinjasta.

Hain Tinkan autosta ja heti oli hinku päällä, remmi kireänä mentiin radalle. Koiran nenä maalimiehen suuntaan, ja nenä oli auki, olin jo aivan varma että on haju, ja päästin koiran irti. T lähti iloisesti juoksemaan n. 40 metriin - mutta hups, eihän sieltä löytynytkään mitään, tuli takas mun luo kun kutsuin. Hosumalla ei siis löydy mitään...

Uusi yritys, ja jo parin askelen jälkeen näin, että NYT on haju. Päästin koiran, se juoksi noin metrin päähän maalimiehestä -> mutta mitään ei näy, vaikka haju on vahva. Tinka onneksi seurasi hajua ja löysi kuin löysikin maalimiehen ilmavainulla, mikä iloinen hännänheilutus kun maalimies nousi lakanan alta esiin!!! Mahtavaa!!!! Siihen lopetus, tosi onnistunut treeni! Tanjan kanssa hihkuttiin, miten hyvin mun epätoivoinen yritys loppujen lopuksi meni!

Ensi kerralla: edelleen maalimiesten pitää olla TOSI hyvin piilossa, ettei vaan saa näköapuja. Ja maalimiesmotivaatiota pitää lisätä, kun Tinka ei ole kovin ahne, nyt oli palkkana kypsiä lampaan lihan paloja, se oli herkkua. Ja pitää valita semmoiset maalimiehet, jotka osaa kunnolla kehua koiraa.