Lähdettiin Tanjan kanssa päiväksi Jaalaan treenailemaan. Paikka oli ihana, Merjan omalla tontilla on jälkipellot ja hakumetsät rakennettuine piiloineen!!! Ja tietty tottiskenttä esteineen... Tahtoo kanssa...

Tein ensin noin 50m:n jäljen pellolle vanhenemaan. Joka askelelle maksanami. Sitten tallattiiin hakurata.

Ajoin jäljen kun se oli vanhennut noin puoli tuntia. Tinka meni nenä maassa nelivedolla pellolle. Laitoin sen istumaan jäljen alussa, ja se heti haistoikin alun namit. Siitä sitten vaan ajamaan. Tinka haistelee hyvin, mutta ongelmaksi tuli, että pelto oli vielä aika jäässä, joten en itse ollut ihan varma missä askeleet meni. Niinpä muutama askel jäi väliin ja T yritti palata takaisinpäin syömään väliin jääneet namit... Pidin koko ajan pientä vetoa remmistä toisen etujalan alta, että saan vauhtia hiljaisemmaksi. Ennen loppua pois jäljeltä. Kaiken kaikkiaan ok jälki, mutta ei missään tapauksessa hyvä. Olihan se kevään eka, syksyllä ollaan otettu pari pentujälkeä.

Ensi kerralla: pitää kävellä jälki niin, että askeleet on vähän enemmän "toistensa jälkeen", nuorallakävelytyyliin, ja paikkaan, missä vähän näkisin omat askeleeni. Jäljen loppu pitää merkitä, nyt kyttäsin koko ajan sitä paikkaa, missä pitää lopettaa, etteei mennä ohi. Ja olen lähempänä koiraa, ihan sen vieressä, että pääsen paremmin ohjaamaan. Nyt olin takaviistossa, kun pelkäsin sotkevani jäljen.

Hakutreenissä otin 3 tuuli-ilmaisua, eka oli korsossa ja T saikin hajun melkein heti keskilinjan jälkeen. makkarapalkka ja kehut, hyvin meni. Toinen löytyi tosi hienosti kallion alta ja kolmas olikin vaikeampi, kun tuuli hiljeni, mutta löytyi sekin, piti vaan kauemmin etsiä sitä hajua.

Tottiksen jätin väliin kun oli jo niin myöhä, piti päästä jo kotiin.