Ahtialassa hakuilemassa, lämmintä +20 ja tuuli mistä sattuu vaihtelevasti.

Otin Tinkalle ensin muistikuvan, irtosikin hyvin ja etsi hienosti. Tinkalla oli liina perässä. Maalimiehellä oli ohjeet syötellä koira pois keskilinjalle ja käyttää liinaa mikäli Tinka meinaa lähteä omiin juttuihinsa hippaileen. Mä menin maalimiehelle, mutta istuin vähän aikaa vieressä kun maalimies syötteli, sitten palasin perässä keskilinjalle. Meni hyvin, Tinka pysyi maalimiehen kanssa (liekö lampaanliha palkkana eikä ollut saanut aamuruokaa, ainoastaan hieman natural menuja palkkana aamulenkillä).

Toinen maalimies oli ääniavulla (taputus), ja taas irtosi ja etsi hyvin, taas syötellen pois ja ok. Kolmas oli valmis maapiilossa. Sinne otettiin alku liinassa hajua etsien. Maapiilosta ei taida kovin hajua tulla, sillä vapautin koiran noin 10-15 metriä ennen maalimiestä, mutta silti joutui vielä etsimään. Tinka etsi silti hienosti kunnes löysi maalimiehen. Taas syötellen keskilinjalle.

Viimeiselle yritin lähettää valmiille, mutta kaksi kertaa Tinka kurvasi muutaman metrin päähän haistelemaan juttuja, joten otettiin ääniavulla sitten sekin. Taas löytö ja sitten mentiin kaikki maalimiehen luo ja istuskeltiin siellä ja kaikki (paitsi mä) syötteli Tinkalle nameja. Kun namit oli syöty, se lähti taas hippailemaan ympäriinsä.

Kokeillaan nyt tätä taktiikkaa muutaman kerran, katsotaan vaikuttaako. Voi kun keksisin sen mikä maalimiehessä motivoi Tinkaa eniten.... Etsimisestä se tykkää ja irtoaa (yleensä) hyvin, mutta jos vaan jossain on jotain pientäkin liikettä (lintu, perhonen, kimalainen tms), se voittaa maalimiehen kiinnostuksessa...