Sunnuntaina 17.6. oltiin LKK:n jälkikoulutuksessa, kouluttajana Vesa Kuosmanen.

Tinka aloitti aamulla noin 25 m pitkällä jäljellä, nameina oli keitetyn maksan paloja ja koiralla nälkä (ei huolinut ruokaa maalimieheltä edellisenä iltana). Tein jäljen niin, että siellä oli myös namittomia askelia siellä täällä, 1-4 kerrallaan. Lopussa kasa namia.

Lähdettiin autolta ja taas Tinka jäljesti mun jälkiä jäljen alkuun. Itse jäljen alkaessa, mun pitää r a u h a l l i s e s t i laittaa liina mahan alta ja sitten antaa koiran jatkaa ja antaa käsky "jälki". Tinka lähti hyvin ajamaan jälkeä, ja se olikin meidän paras jälki tähän asti! Sain neljä hyvää neuvoa (tai paljon muitakin, mutta tässä vaiheessa tärkeimmät):

1. Suu kiinni kun koira ajaa jälkeä, ei saa häiritä koiraa. Tinka on ohjaajaherkkä ja reagoi mun puhumisiin.

2. Toinen käsi taskuun tai selän taakse pois hiplaamasta liinaa, aiheutan sillä pientä liikettä liinaan huomaamattani ja näin koiralle liinahäiriötä

3. Ole rauhallinen!

4. Koiraa ei tarvitse ottaa hallintaan tai rauhoittaa ennen jälkeä, se usein vain nostaa/laskee koiraa sen sijaan että koira voi vaan jatkaa jäljestämistä kun tullaan jäljen alkuun, jos vire on jo kohdallaan.

Päivän päätteeksi ajettiin vielä toinen jälki, jossa tulikin häiriötä (mm. toinen ohjaaja tallasi vieressä jälkeä tömistellen omalle koiralleen, autoilla koirat tappeli ja ärisi), ja kun Tinka nosti pään jäljeltä ja katseli tapahtumia, mä en tehnyt mitään ja Tinka jatkoi jäljestämistä joka kerran hienosti. Jäljellä oli pitempiä pätkiä namittomia askelia ja pari kasaa niiden jälkeen, sekä lopussa kasa maksaa. Jälki meni tosi hienosti mun mielestä.

671041.jpg

Kuvaaja: Tanja Lehikoinen (kiitokset!)

***

Lopuksi käytiin Pian ja Zaron kanssa uimassa, tai paremminkin heittelemässä palloa Villähteellä rannassa että koirat saa purkaa treenipaineita, ja kivaa oli, pari kuvaa alla.............

Kumipallona luokses pompin..................

668676.jpg

Tuodaan, tuodaan.........

668673.jpg

No, heitä se nyt jo!

668674.jpg

Että olisi jotain tuliaisia kotiin, kieritään lopuksi vähän.....

668672.jpg