Sunnuntaina Pian ja Millan kanssa Vuolenkoskella. Käytiin ensin Pian kanssa tekemässä multapellolle jäljet vanhenemaan, sit mentiin tottistelemaan.

Tottiksessa otin ensin lelulla sivulle tuloja ja seuraamista, jotka meni ookoo, mutta unohdin klikkerin käytön... Sillä olisi hyvä merkitä oikea toiminta, Tinka on niin nopea korjaamaan ja ehdottamaan jotain muuta jos en nopeasti ehdi kehua (Hansun idea). Ens kerralla klikkeri mukaan, katotaan miten kädet riittää. Seuraaminen on Tinksulla niin kaunista, kontakti tosin vielä voi herpaantua hetkeksi jos jotain tapahtuu kentällä, sitä pitää treenata. Pia ja Milla treenasi samaan aikaan, joten häiriötä riitti. Sitten alettiin treenaamaan hyppyä pallon avulla (eka kerta), ja se meni loppujen lopuksi hyvin, kun Tinka sitten tajusikin mitä halusin sen tekevän, pieni ranneliike ja "Hyppy" -käsky sai sen jo pomppaamaan kuin kumipallo esteen yli. Sitten vielä paikallaanmakuu (liina varmuudeksi) josta Tinka ei hievahtanutkaan vaikka kävin kentän toisessa päässä viemässä Zaron jalkapallon eteenmenoa varten. Paikallaanmakuusta otin sivulletulon ja pari askelta seuraamista ja palkkana pallo. Sitten vielä muutama pallon heitto "eteen"-käskyllä. Noudossa tökkii se luovutus, en saa Tinkaa käsittämään että kapula suussa voi istua. Mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tottikseen. Kun vaan saisin aikaiseksi käytyä useammin kentällä....

Jälki oli 150 m pitkä, jokunen lihapullan palanen ja 4 tennispalloa palkkoina. Jälki meni aika tyypillisesti, Tinka ajaa jälkeä, mutta ei niin intensiivisesti kuin pitäisi, häiriöt (linnut taivaalla, äänet) saa Tinkan helposti katselemaan muualle ja unohtamaan koko jäljen. Taidan jättää jälkitreenaamisen ainakin tältä vuodelta tähän, kattoo ens keväänä jos vielä kokeillaan sitä metsässä niin että teen esineistä sen kivan jutun. Ei-ahnetta koiraa on tosi vaikea motivoida pellolla.

Kotona vielä päätin illalla kokeilla sitä noudon luovutusta ihan perinteisesti käskemällä Tinkan istumaan, ja a vot, mehän onnistuttiin! Nyt paljon toistoja että se uppoaa takaraivoon kunnolla, tein noin 10-15 toistoa joista viimeisillä 5:llä ei enää tarvinut edes käskeä istumaan, luovutus oli istualtaan ihan automaattisesti. On mulla fiksu koira!