Ensin treenailtiin tottista Teivossa, sitten metsään viesteilemään.

Jossun kanssa treenataan siis molempien koiria, Tinkaa ja Kalevia. Ihan ekaks tajuttiin, että treenit ois voinut suunnitella huolellisemmin (viestitreenireppu pitää kasata: PK-liivit, namipurkit, radiopuhelimet, vesipullot, ylimääräiset remmit, hyttysmyrkky ja ohjaajille juotavaa sun muut ois hyvä olla aina mukana). No, treenamiseen, minä jäin paikalleni ja Jossu lähti koirien kanssa pellon toiseen päähän metsikköön (valittiin paikka missä näkee mitä koira tekee näin eka kerralla). Sitten ensin Tinkalle lähetys. (Tähän väliin saatiin lenkkeilijä häiriökoiran kanssa suunnittelematta.) Otettiin varuiksi ääniapu, että saadaan onnistunut suoritus. Tinka tuli lujaa ja palkkana boiskupullia purkista ja pallon heittelyä isojen kehujen kanssa. Sitten rauhoittuminen ja Tinka puuhun kiinni ja merkki Jossulle että voi lähettää Kalevin - joka tuli ihan saakelin lujaa! Sama juttu, isot kehut ja boiskupullia ja palloa.

Yhteensä 4 samanlaista lähetystä ja viimeisen jälkeen lähdin itse perään kävelemään, Jossu laittoi koirat puuhun kiinni rauhoittumaan hetkeksi. Sitten vietettiin yhdessä aikaa palloa heitellen ja jutellen treenien kulusta ja parannettavista asioista.

Eli kaiken kaikkiaan hyvä treeni. Onnistumisia: koirat juoksi lujaa ja treeni meni paremmin kuin toivoin. Parannettavaa: ohjaajien pitää olla paremmin valmistautuneita varusteiden suhteen ja treenit pitää suunnitella etukäteen. Lisää tätä.