Treeniltu ollaan tottista lähinnä lenkeillä läheisellä jalkapallokentällä. Eilen illalla kaikki jäävät liikkeet menivät nappiin eka kerran pitkästä aikaa, jopa seisominenkin. Ja seuraaminen oli iloista ja kontakti pysyi hienosti vaikka ohi käveli ihmisiä ja koiria. Yksi ihminen jopa jäi katselemaan ja kehumaan miten hienosti Tinka tekee :D

Luoksetulon pysäytystä en ole ottanut sen yhden Vierumäen treenin jälkeen. Sitä siis otin eilen, että päästäisiin tokon ALO-kokeeseen. Ensimmäisellä kerralla olin heittävinäni pallon ja Tinka selvästi muisti, se pysähtyi heti. Toisella kerralla lähtikin sitten hiipimään mun luo, ennakoi. Kutsuin uudestaan ja pysäytin, kolmannella kerralla en pysäyttänyt vaan annoin juosta läpi ja heitin pallon taakseni. Pitäisi taas muistaa olla arvaamaton ja yllättävä etten pilaa koko liikettä heti näin alkuun. Kaukokäskyjä otin hieman kauempaa (n. 6 metriä) ja oho, eipäs toiminutkaan, jouduin antamaan kaksi käskyä. Ja niissä en voi käyttää palloa palkkana, namit käyttöön, Tinka ei pallon kyttäämiseltään voi kuunnella käskyjä ollenkaan... Loppuun vielä eteenmeno ja sitten jatkettiin iltalenkkiä.

Meillä oli viikonlopun kylässä spesiaalivieraita, Shanti koirineen (Dante & Dracu). Dracu on kyllä ihan ihana pentu, niin rohkea, avoin ja tasapainoinen. Tinka rakastui pikkurääpäleeseen ihan ikuisesti, pentupainihan on yleensä 2-vuotiaiden koirien lempipuuhaa <3 

Oltiin myös katselemassa agilityä oppimismielessä (siis minulle) Teivossa, hauska oloinen laji, sitä aletaan treenaamaan Jossun kanssa.

Sunnuntaina ohjasin Ollia Porissa voittajaluokan hakukokeen maastossa. Hakuosuudesta 165/170 (en ole ennen ohjannut koiraa hakukokeessa) mutta esineruutu meni ikävä kyllä huonosti (oli metrisessä heinikossa) 9/30 pistettä, Jossu ohjasi tottiksen joka ei sekään sitten mennyt Ollin osaamistason mukaan, joten saatiin 2-tulos. Mutta kokemus oli sekä minulle että toivottavasti Ollillekin opettavainen, kivaa oli, kiitos Jossulle mahdollisuudesta. 

Tinka on myös trimmattu näyttelyä varten, kiitos Minna Sarokselle ja Shantille! En ollut tunnistaa hapsukarvaista neitiäni kun tulin kokeesta kotiin ;D Jospa nyt elokuun alussa saataisiin se tarvittava H näyttelystä.

Tänään treenaillaan tottista ja viestiä, kesäloma alkoi ja auringonpaistettakin olen tilannut...