Annan ja porukan kanssa hakuilemassa tänään. Ihana avoin metsä, 200m pitkä rata ja uusia umppareita ja maakuoppia radalla.

Otin Tinkalle Umpparin vasempaan etukulmaan, oven raosta rulla. Autoin kutsumalla "tuo" kun Tinka oli maalimiehellä. Toi rullan hienosti mulle ja revittiin rullaa vähän keskilinjalla, näytölle lähtö reipas.

Oikealla etukulmasta eteenpäin maakuoppa jossa kansi päällä, rulla välistä töröttäen. Tinka teki hienon piston, sai hajun ohi mennessään maalimiehestä ja palasi. Ei ollut heti ottanut rullaa, oli ihmetellyt maalimiestä kuopassa ensin häntää heiluttaen. Toi rullan, usutin hyppäämään mua vasten rullan kanssa. Sitten näytölle, kerran epäröi lähdössä mutta meni sitten lujaa.

Kolmantena vasemmalla vaneriumppari, välistä rulla. Tein L-piston, Tinka eteni hienosti viiteenkymppiin päästyään rataa eteenpäin. Rulla tuotiin käteen asti (menen tosin edelleen kyykkyyn) ja näytölle lähdössä hieman epäröintiä. Sitten maalimies toi Tinka leikkien puoleenväliin kohti keskilinjaa ja jäi pitämään kiinni. Olin keskilijalla valmiina tekemään yliheiton, huusin koiraa ja lähetin "ukko"-käskyllä suoraan toiselle puolelle. Kun sanoin käskyn, Tinka vielä kiihdytti vauhtia ja meni keskilinjan yli vauhdilla, mutta jostain syystä 10m edettyään kurvasi radalla taaksepäin. Kutsuin takaisin ja lähetin uudelleen, teki vajaan 10m lenkin? Seuraavalla lähti etenemään hyvin ja teki mahtavan tyhjän piston, noin 30 m edeten ja hieno laatikko. Sitten tyhjä toiselle puolelle, kääntyi hienosti viidessäkympissä etenemään radalla. Sitten koira hävisi? Huutelin sitä vaikka kuinka monta kertaa mutta ei mitään, tuli loppujen lopuksi, mutta mihin hittoon se oikein katosi? Veikkaan että yritti etsiä juotavaa, läähätytti jo kovasti.

Sitten yritin lähettää oikealle puolelle ihan tosissani. Ei millään, pisti maate, ei lähtenyt. Vaadin ja sain kuin sainkin lähtemään. Löysi maalimiehen mutta tiputti rullan 5m ennen mua. Uusi lähetys, taas yhtä takkuista, lähti loppujen lopuksi kuitenkin. Ja tällä kertaa toi rullan mulle asti. Näytölle meno oli vaikeeta, pysähteli ja sain antaa käskyn 4 kertaa matkalla. Viimeinen maalimies heitteli palloa ja leikki keskilinjalle asti - nyt ei neitiä enää väsyttänytkään.....pallon perässä voisi juosta vaikka kuinka paljon :)  

Vaikka alkutreeni meni tosi hyvin ja loppu päin peetä, olen tyytyväinen että sain koiran kuitenkin tekemään vaatimalla enkä antanut periksi.

Ensi kerralla mun pitää ottaa koiralle vettä radalle mukaan, tyhmä unohdin tällä kertaa ja päiväkin oli melko lämmin ja tuuleton. Seuraavassa treenissä otan yliheiton jälkeen pupun vahvistamaan irtoamista ja koitan alkaa häivyttää "tuo"-käskyä rullan tuonnissa.