Tehtiin rata eri paikkaan kun aiemmin, tie keskilinjana. Rata oli noin 150m pitkä, takakulmassa roskisumppari. Kerrankin meillä oli radiopuhelimet mukana, ne on kyllä lähes välttämättömät rullakoiran koulutuksessa. Muistin myös tällä kertaa ottaa koiralle vettä radalle mukaan. Eli välineet oli kerrankin kunnossa.

Otin Tinkalle vasempaan etukulmaan pitkästä aikaa muistikuvan, eli neiti näki kun maalimies meni piiloon. Rullantuonti meni hienosti (sain vahvistettua "tuo"-käskyllä juuri oikeaan aikaan radiopuhelimen merkin ansiosta) ja näytöllekin lähti lujaa. Toiseen etukulmaan tyhjä, josta tulikin TOSI kaunis laatikkomainen pisto. Sitten yliheitolla lähetys vasemmalle, missä Tuula oli montussa. Lähti hienosti, mutta teki neulamaisen piston ja palasi. Noita pitää vielä hinkata avuilla, muuten yliheitto nostaa Tinkaa. T lähti uudelleenlähetyksestä vähän etuviistoon, mutta lähdin silti etenemään, ajattelin että laitan uudestaan ellei löydä. Kun oli jonkin aikaa mennyt, aloin huudella koiraa pois, mutta sitten kuului radiopuhelimesta merkkiääni, joten kehuin ja annoin "tuo"-käskyn. Tinka tuli lujaa ja tiputti rullan noin metrin päähän, mutta hyväksyin sen, koska olen piilopehmo koiranohjaaja. Näytölle lähetin ihan päin p****ttä, väärältä puolelta tietä ja huolimattomasti, joten Tinka oli lähdossä väärälle puolelle rataa... Voi huokaus. Uusi (ja takkuinen) lähetys näytölle ja maalimieskin löytyi.

Sitten oikealle tyhjä (oli juossut takakulman umpparin läheltä mutta ei ilmeisesti ollut saanut hajua, samoin vasemmalle tyhjä. Lopuksi umpparille takakulmasta. Rulla sojotti umpparin oven raosta ja Tinka oli kiertänyt roskisumpparin vielä kertaalleen rulla suussa. Mä huusin sitä kun näin sen keskilinjalta olevan lähellä umpparia ja neiti oli tuuminut hetken lähteäkö pois, Jossu oli onneksi vahvistanut piilosta äänellä maalimiehen ilmaisun puolesta. Näytölle lähti lujaa, yritin roikkua liinassa mutta puolessa välissä oli pakko päästää irti ettei oksat puhkaise silmiä.

Eli hyvä treeni, rankka mutta onnistumisiakin. Ensi kerralla avoimessa maastossa semmoisia, että koitan huutaa koiraa pois maalimieheltä kun näen sen olevan hajulla, mulla on pikku pelko, että hallinta voittaa maalimiesmotivaation, mutta katsotaan. Lisäksi ensi kerralla treenataan yliheittoja niin, että maalimies tuo koiran puoleenväliin kohti keskilinjaa ja mä huudan sen sieltä keskilinjalle ja lähetän samantien vauhdista toiselle puolelle.