Tuulan, Sannan ja Jossun kanssa hakuilemassa. Ja vettä satoi ihan hitosti.

Maasto oli uusi, melko avoin toiselta puolelta. Otin rullailmaisua ja tyhjiä. Teemana iloinen ja kannustava ohjaaja. Kaikilla maalimiehillä palkkana 2 palloa. Ensin valmis vasempaan etukulmaan, rulla tipahti suusta 2m ennen mua, eli uusiksi. Tällä kertaa kyykistyin ja rulla tuotiin käteen asti. Sitten näytölle, Tinka vähän empi, ihan kuin ei olisi ollut varma onko lupaa. Toiselle puolelle tyhjä, josta ei tullut kovin hienoa laatikkoa, Tinka lähti tulemaan pois kun kehuin siitä, kun kääntyi 50metrissä etenemään radan suuntaisesti.

Vasemmalla maalimies siirtyi sillävälin ja lähetin Tinkan L-pistolle yliheitolla. Tinka ei uponnut hyvin, joten huusin pois. Olin kuulemma huutanut juuri kun oli jo nähnyt maalimiehen, mutta tuli pois. Hitto. Uusi lähetys, ja kun Tinka toi rullan, kyykystyin taas, tällä kertaa rulla tuli käteen asti leikittiinkin rullasta taistelua. Näytölle lähtö taas hieman epävarma, lähti toisella käskyllä. Näytöllä keksin syyn, miksi Tinka ei uponnut, oli mennyt maalimiehen hajuvanaa pitkin... Pitää pitää paremmin huolta että tommoisia ei käy, eli ohjeistaa maalimiehet paremmin.

Sitten oikealle valmis ja rulla käteen asti (olin kyykyssä), hieman taistelua rullasta ja näytölle. Tämä oli ookoo. Toiselle puolelle piti olla vielä tyhjä, mutta rata loppui kesken, joten siellä olikin maalimies, josta Tinka sai hajun jo keskilinjalle. Rulla tuli taas käteen asti ja näytölle lähdettiin toisella käskyllä.

Eli en enää pyydä kontaktia ennen näytölle lähtöä, Tinka on niin hyvin hallinnassa, että se saa mielummin vaikka varastaa vähän kun että on epävarma saako mennä. Lisäksi jatkan keskilinjalla kehumista eli rullan mulle tuomisen vahvistamista. Jotain uutta pitäisi treeneihin keksiä, että haasteita riittäisi. Toivottavasti ensi treeneissä ei sada, sillä haluaisin ajaa pitempää rataa, esim. 250m, jossa paljon tyhjiä. Ja sen haluan testata vielä uudestaan, tuleeko Tinka pois kun kutsun (ja miten mun pitää kutsua että ei tulisi) jos on maalimiehen hajulla. Haluaisin myös alkaa antaa osittain suorapalkkaa koiralle, että jännitys säilyisi; kaavana koiralla siis olisi maalimiehen löydyttyä: onko palkkaa, jos ei -> onko irtorullaa, jos ei -> kiintorulla. Ja sitten niitä yliheittotreenejä voisi kanssa kokeilla.

Lopuksi vielä ammuttiin mettätiellä, Tinka pääsi Ketkun kanssa namiruutuun ammuttaessa. Ei se vieläkään ole paukkuarka.