Kävin eilen itsekseni Niihaman kentällä Tinkan kanssa treenailemassa. Otin melko kisatyyppisen tottiksen. Ensin seuraamista, Tinka oli tosi hyvässä vireessä heti alusta pelkällä "Leikitäänkö?" -nostatussanalla. Tein pitkän seuraamiskaavion, melkein yhtä pitkän kun kisoissa. Siitä pomppimisesta huomasin, että Tinka pomppaa jo, kun sanon "seuraa" -käskyn, eli jo ennenkun lähden juoksemaan? Hitaassa kävelyssä vetää ihan jalkaan kiinni tosi hienosti. Palkkasin pallolla seuraamisen lopuksi. Olen tyytyväinen :) Ens kerralla kokeilen ottaa hitaan kävelyn ensin, sitten vasta juoksemisen, sotken vähän Tinkan (ja itseni) kuvioita, josko sillä saisin pomppimisen sijaan keskittymisen käskyn yhteydessä, kun ei tiedä lähdenkö juoksemaan vai hiipimään.

Sitten jäävät, kaikki nappiin, taputapu. Nopeudesta on vaikea sanoa kun taakseen ei näe... Käytän valmistelevia apuja, eli istumisessa taputus kylkeen, maahanmenossa silitys selkään ja seisomisessa taputus rintaan.

Noudot: tasamaanouto nätti, varastamista pitää varoa. Tinka on toooosi innoissaan noutokapulasta ja "tuo"-käsky on enemmänkin lupa mennä kuin käsky. Luovutus jää hieman väljäksi...

Hyppynouto uudessa paikassa olikin sitten taas hakusessa... Ensin palattiin hyppäämättä, sitten mentiin hyppäämättä mutta takaisin hypäten, sain pienillä avuilla pari onnistunutta suoritusta. Este oli noin 80cm korkea.

A-estenoudossa (kisaeste) kiersi ensin kapulalle ja kiipesi takaisin. Otin kapulan mutta en palkannut. Vähän lähemmäs estettä ja sain onnistuneet noudot, huusin "Kiipee" kun koira toisella puolella, mutta en kiivennyt esteelle vastaan. Lisää toistoja vaan estenoudoissa.

Eteenmenoa varten vietiin jalkapallo kentän päähän. Valmistelussa kuiskaan "eteen" ja näytän palloa kentän laidalla. Sitten seurautin pätkän, jossa seuraaminen oli huonoa, koira ihan edessä ja menossa pallolle. Pakko alkaa vaatia kunnon seuraamista kun motivaatio lähteä on kuitenkin kunnossa, risuja ohjaajalle... Kun lähetin, neiti lähti kuin tykin suusta, pää alhaalla ja sata lasissa.

Sitten potkittiin jalkapalloa kentällä ja pidettiin kivaa. Sunnuntaina seuraavan kerran tottista kentällä. Pitää ottaa videokamera mukaan että pääsee itekin näkemään miten se menee.