Sitten metsään viestiä treenaamaan. Jossu jäi A-pisteeseen ja mä lähdin koirien kanssa B:hen. Sovittiin treenien teemoiksi polun ylitys ja paljon etenemistä B-pisteessä.

Rata oli seuraavanlainen 140m koirien kanssa -> siirtymä 200m:iin (läpi kangasmetsän ja sähkölinjan) -> siirtymä 300m:iin (läpi hirveän kuusiryteikön). Ekalla leirillä Tinka oli jo selvillä mitä ollaan tekemässä, se oli nenä Jossuun päin menossa kovasti kun valmistelin leiriä. Laitoin siis Tinkan ensin matkaan, lähti hienosti ja meni suoraan ja lujaa. Kalevi perään hetken päästä kun Jossu ilmoitti että oli palkannut Tinkan. Kalevi lähti vähän vinoon (omia reittejään) mutta päätyi Jossun luokse kuitenkin hienosti. Tällä välin mä siirryin noin 60m, läpi kangasmetsän ja sähkölinjan. Takaisinlähetys, Tinka ensin, hyvin tuli jälkeä pitkin eikä huomannut mua ennenkuin kehuin, nenä oli maassa. Kalevi tuli vähän ihme suunnasta jäljen yli, sai hajun ja alkoi jäljestää ja tuli noin 10 metrin päähän musta kunnes aloin kehua, sit se vasta huomas mut, eli meni keskittyneesti jäljellä. Takaisinlähetyksessä Kaleville sattui sitten pikkupikku häiriö, polulla oli kulkenut joku ja Kalevi tuli joku ridgeback perskarvoissaan A-pisteeseen. Hyvä häiriö ja hyvin selvitetty herra K! Odoteltiin vähän aikaa siinä sitten että häiriöt häipyis keskeltä meidän rataa, millä välin Tinka makaili pää maassa ihan rauhassa. Mies koiransa kanssa kävi aika lähellä meitä, odotin että ne menee pois. Tinka kuitenkin kuuli ne ja kun lähetin, se lähti siihen suuntaan missä ne oli, mutta palasi mun luo. Uusi lähetys ja nyt meni hyvin.

Sit siirryin 100 metriä läpi aivan tosi v****maisen vanhan kuusikon ja tein leirin. Molemmat koirat tuli aika omituiselta suunnalta mutta löysi mun jäljen ja löysi perille, hirveät bileet. Takaisinlähetyksessä Tinka ensin, sitten Kalevi, joka kaartoi taas noin 30m musta oikealle mutta saapui Jossun luo hienosti. Sitten vielä molemmat takaisin (hienosti nenää käyttäen) ja loppupalkaksi kuivattuja kanankauloja, liivit pois ja lähettiin kävelemään kohti Jossua.

Otin joka lähetyksessä koiran viereen irti jo ennen itse lähetystä ja seurautin sekä odotutin vähän, molemmat tottelee kiltisti ja lähtee lujaa luvan saatuaan.

Nyt pitäis sit miettiä että mitä seuraavaksi... Ehkä aukeampi maasto että näkis itse paremmin mitä reittiä ne koirat oikein menee, ehkä joku avoin maasto missä A ja B ois vähän korkeammalla... Pitää miettiä sopivaa paikkaa. Viestiä on kiva treenailla ja nämä on ainoat treenit minkä jälkeen Tinkakin on puhki illalla, ehkä siksi kun se on vielä uutta ja vaatii vähän herneenkäyttöä. Kunto siltä ei lopu - taatusti.

Alkaa muuten olla jo tosi kylmä, hanskat pitää muistaa ottaa jo mukaan, sormet oli ihan jäässä. Ja iloisia uutisia, neidillä alkoi karvanlähtöaika, jippii.