Pe-su oltiin Haminassa Rotikossa Shepmate's porukan kanssa treenailemassa. Oli ihanaa tavata kaikki vanhat tutut ja tietty tutustua uusiin, erityisesti Tytti & Samppa antoi mielettömän hyviä neuvoja niin viestillä kuin tottiksessakin.

Ihan viikonlopun aluksi käytiin paimentamassa Annan luona, ja tapahtui uskomaton LÄPIMURTO. Tinka paimensi. Siis ihan oikeasti. Ryntäilemättä ja kiitämättä. Sillä oli upea tasapaino ja se pysyi rauhallisesti lampaiden takana. Eikä tuijottanut niitä ihan koko aikaa. Jaa että miten se tapahtui? No, aluksi puuhailtiin kuten ennenkin, sitten toka setissä Anna alkoi tehdä kasia Tinkan ja lampaiden kanssa ja simsalabim; Tinka paimensi. Luulen, että Annan rauhallisuus ja kyky ohjata koiraa antoi Tinkalle sen varmuuden mitä se tarvitsee. Oli se kaunista katsottavaa.....Onneks Hansu kuvasi pätkän videokameralla, on todistusaineistoa. Ei sitä muuten uskoisi. Nyt vaan mietin, miten minä saisin sen saman zenmäisen rauhan ja varmuuden ohjaamiseeni?

En jaksa koko viikonlopun kaikkia treenejä vuodattaa yksityiskohtineen, koska ei niin pitkää tarinaa kukaan (minä mukaanlukien) jaksa lukea läpi, joten otetaan muutama ongelma mahdollisine ratkaisuineen tähän blogiin:

Viestissä saatiin molempina päivinä ratkaisematon ongelma Tinkalle. Se ei vaan suostunut lähtemään Jossulle. Kävi noin 2/3-matkaa, mutta palasi takaisin ja sen jälkeen ei vaan lähtenyt, vaikka annettiin ääniapua, lähetettiin toisen koiran imussa sun muuta. Onkohan tämä nyt taas joku motivaatio-ongelma? Pidetään nyt viikolla omat treenit ja katotaan.

Tottiksessa saatiin eteenmenon maahanmenosta onnistumisia laittamalla kentän päähän piiloon henkilö, joka palkkaa koiran kun se menee maahan. Eilen kentällä myös onnistui hyvin samalla tavalla.

Noudoissa karkaamiseen otan palkkaamista namilla ennen koiran lähettämistä hakemaan kapulaa.

Seuratessa ampumisen reagoimiseen otetaan vaan treeniä niin, että MINÄ en reagoi ampumiseen...

Muutenkin seuraamisen viettitasoa voisi taas nostaa että saisi siitä intensiivisempää. Voisin visualisoida kaikki liikkeet, millaisia haluaisin niiden olevan enkä palkkaa koiraa vähemmästä.

Mietintämyssyssä surisee....