Mun ja Tinkan eka PK-koe.

Aamulla klo 5.30 lähdettiin kohti Tikkakoskea. Matka meni rennosti Jossun kanssa kikatellessa.

Perillä sitten oli koirien ja papereiden tarkastus ja metsään. Koko lössi lähti A:lle ja siitä puolet jatkoi B-pisteelle 1 km:n päähän, Jossu ja Tinka jonossa mukana. Minä tein leirin märälle suolle ja odotus alkoi.

Meille kerrottiin aina kun koira oli lähetetty toisesta päästä, niin että ohjaaja osasi mennä A-pisteeseen odottamaan. VOi ja AVO-luokan koirat saapui hienosti, mutta sitten ei mitään. Alokasluokan koiria oli 8 ja kun menin vastaanottamaan Tinkaa, siinä oli jo 4 ihmistä odottamassa koiriaan. Tinkaa ennen juokseva flätti tuli perille - Tinka ei. Flätin lisäksi vain grotsku alokkaista juoksi ekan pätkän. Ja näistäkin grotsku sai tuloksen, flätti en lähtenyt enää takaisin.

Tinkaa ennen oli ollut selkeä kuvio, koirat yhtä lukuunottamatta oli palanneet takaisin. Tinka oli lähtenyt hienosti ja vauhdilla, mutta sitten kuitenkin palannut Jossun luo melko pian, hukkasiko jäljen vai oliko hajuvana voimakas takaisinpäin? Koska kisassa oli AVO- ja VOI -luokan koiria, kaikki joutuivat jatkamaan C- ja D-pisteille mukana ja mä olin jo ihan jäässä kun ne loppujen lopuksi palasi lähes kolmen tunnin päästä.

Maasto 0 pistettä.

Vaikka viestiosuus menikin nollille, halusin ottaa tottiksen ja esineruudun kun kerran oltiin paikan päällä enkä ole ikinä niitä omalla koiralla vielä ottanut (BH-koetta lukuunottamatta). Tottis oli ensin, meitä oli 3 joten otettiin kiertävä systeemi, ilmoittautumisen jälkeen Tinka oli ensi paikallaanmakuussa, joka meni hyvin lukuunottamatta maasta sivulle nousua, joka vaati kaksi käskyä. Olen aina palkannut Tinkan ensin maassa ennenkuin olen antanut käskyn sivulle, siitä on jäänyt semmoinen tapa kun se alussa aina nousi itekseen suoraan sivulle kun tulin viereen.

Sitten huilivuoro ja purettiin vähän (ohjaajan) jännitystä leikkimällä pallolla parkkiksella. Itse tottis sitten: seuraamien oli kamalaa, Tinka irtosi ampumisessa loikan verran vasemmalle eikä se siitä oikein enää sujunut... Jouduin antamaan lisäkäskyjäkin välillä. Tuota ampumista on nyt treenattava. Tinka ei siis ole paukkuarka, mutta se nyt assosioi sen jotenkin - johonkin?

Sitten jäävät. Valmistelevassa osuudessa Tinka keksi jonkun oman jutun ja jäi seisomaan muutamaan alkeleen päässä seuraamisen alkamisesta. Uusi seuraa-käsky vaihdissa ja sitten istumaan. Meni nopeasti ja liike meni ihan ookoo. Maahanmenossa sama, ennakoi jotain ja jäi seisomaan? Taas uusi seuraa-käsky ja loppu meni hyvin, mani maahan napakasti ja luoksetulossa tuli lujaa ja istui tiiviisti (meillä on ollut ongelmana se, että neiti jää aika kauas musta) mutta jäi vinoon eteen.

Sitten Tinkan lempparit, noudot. Ne meni hienosti, pitää vielä treenata luovutuksen suoruutta, muuten tuomarikin kehui vauhtia ja intoa. Eikä Tinka karannut kertaakaan noudolle!!! A-estenoudon jälkeen sivu-käskyllä Tinka tikkasi kiinni kapulaan ja jouduin käskemään sen uudelleen sivulle, mua nauratti :) Kun vein kapulan pois, Tinka vielä kiipesi A-esteen kertaalleen (se on niin ihana asia).

Eteenmeno meni nappiin, valmistelevaa lukuunottamatta (neiti jäi vähän taas hiipimään mun taakse), juoksi lujaa eteenpäin ja meni maahan ekalla käskyllä (joka varmaan raikui Jyväskylään asti) ja jäi sinne. Tajusin nimittäin edellisenä päivänä, että olen aina vapauttanut koiran sen maahanmenon jälkeen samantien...

Tottiksesta saatiin 89p. Ei me ehkä ihan niin paljoa olis ansaittu... Jos kehtaan, laitan linkin meidän kokeen tottikseen tänne blogiin (epäilen kyllä suuresti). Ainakin nyt tiedän miten vaihtelen treeniä. Mutta neidin vire pysyi koko tottiksen ajan ylhäällä, siitä olen ylpeä. Ja tuomari sanoi, että meidän yhteistyötä on mukava katsella. <3

Esineruudussa ohjaaja kämmi enemmän kuin mahdollista, mutta onneksi alokasluokassa tarvii löytää vain yksi lelu, Tinka toi nahkahanskan, yksi piste lähti kun se vähän mälväsi sitä matkalla. Ens kerralla muistan olla niinkuin tuomaria ei oiskaan, koska treenaan esineruutua ihan sääntöjen mukaan, sitä ei tarvi jännittää kokeessa. Pitää vaan muistaa käskeä treeneissäkin koira takas ruutuun jos se poistuu sieltä.

Esineruutu siis 29p.