Tottisteltu ollaan, maastotreenit ollut vähän tauolla kun joka viikonloppu on jotain isoja tai pieniä jouluja.

Sunnuntaina oltiin Ylöjärven Käyttöhukkien järjestämällä tottiskurssilla, kouluttajana Mia Skogster. Paljon hyviä vinkkejä, esim. palkan paikka vasemmalla liivin takataskussa ja r a u h a l l i n e n palkkaaminen hektiselle pallohullulle koiralle voisi auttaa meidänkin edistämiseen.Tosin ollaan nyt treenattu kotona namilla ja paikka alkaa pikkuhiljaa korjaantua.

Itse otettiin Tinkan kanssa meidän toista pulmaa, eli sitä kun Tinkan asento edessä (nouto ja luoksetulo) on toisinaan melko väljä ja välillä vino ja minä olen huomaamattani opettanut koiran korjaamaan kun otan askeleen taaksepäin (Tytti siitä varoittikin jo Rotikossa). Hyviä vinkkejä siihenkin sain, mutta ongelmaa ei saa tu todennettua, eli ehkä meidän keittiötreeni siinäkin on auttanut. Korjauksena siis uusi käsky (eikä askelta taaksepäin), palkka valmiina edessä liivin alla. Kun koira korjaa, pallo rauhallisesti esiin, vapautus samalla kun tiputan pallon koiran suuhun/eteen ja otan askelen taaksepäin, pois koirasta. Näin en ole ahdistava iso otus joka kumartuu kohti vaan annan tilaa samalla kun vapautan. Toimii! Vinouteen kokeilen purkkeja kahdessa rivissä edessäni (estämään vinoon menemisen).

Itse olin tosi positiivisesti yllättynyt, kun mulle ei heti tarjottu korjaukseksi pakotteita, minähän en osaa niitä aktivoivasti käyttää, joten en käytä. Ainakaan ennenkuin jos joskus ollaan NIIN umpikujassa, että se on viimeinen vaihtoehto.

Ihana oli katsella erilaisia pulmia ja korjauksia niihin, tuli taas itsellekin lisää tottisintoa. Ja plussaa Mialle klikkerin käytöstä ohjaajalle merkkinä milloin pitää palkata koira. Ja siitä, että kannusti ohjaajia kehumaan koiriaan enemmän. Se tuppaa unohtumaan.

Me ollaan lisäksi lenkillä treenattu luoksetulon pysäytystä alakautta käsimerkillä, se tuntuu toimivan. Yläkautta saan pomppokoiran, joka yrittää vaan katsoa mihin se pallo lentää. Alakautta heitän aina namin, se on rauhallisempi tapa opettaa tuota pallohullua elohopeaa :)

Tokon avoimen luokan kokeeseen pitäisi ilmoittautua. Kunhan ehtii...

Ja neiti tekee juoksuja, yhden lenkin aikana ehtii pissata varmaan lähemmän puolensataa kertaa ;) Viimeksi sitä kesti melki pari kuukautta. Ja mitä lähempänä juoksut on, sitä korkeammalle toinen jalka nousee pissatessa.

Ainiin, Kalevi ja Tinka saivat kiinni myyrän pellolla lauantaina. Tinka pyydysti ja Kalevi armollisesti lopetti sen. Että niillä oli hauskaa myyräjahdissa, pelto suorastaan kuhisi niitä! Oispa ollut videokamera, kun Tinka tajusi että pellolla liikkuu pieniä ELÄVIÄ otuksia, se pomppi tasajalkaa ympäriinsä aivan innoissaan. Ei voinut kun nauraa... :D