Blogilaiskuus iskenyt. Samalla kun treenilaiskuuskin.

Nyt kevään tullen aletaan taas treenailemaan tositarkoituksella, sillä 16.5. on buukattu paikka PAHA I-kokeeseen Ylöjärvelle, elokuussa mennään hakemaan paimennuskoulariin vaadittavat toiset legit lampailta ja ankoilta sekä toivottavasti päästään kokeilemaan myös naudoilla ekaa legiä. Jokelaan on buukattu TOKO AVO koepaikka 4.5., eli luoksetulon pysäytys  pitäisi saada nopeaksi siihen mennessä.

Tottista on treenailtu epäsäännöllisen säännöllisesti, Joensuussa pari viikkoa sitten päästiin myös pitkästä aikaa ottamaan hyppy- ja A-estenoutokin. Toimivat edelleen. Jäävät liikkeet on hidastuneet ja olen nyt hinkannut niitä pikapalkalla yksinäni -> virhe. Nyt jos käännyn katsomaan jäikö koira oikeaan asentoon, se lähtee tulemaan luokse (olettaa, että väärin meni). Niitä siis en saa enää yksin treenailla. Seuraamisen edistäminen on jäänyt tosi hyvin pois ihan vaan sillä, kun siirsin pallon treeniliivin takataskuun.

Paimentamassa on käyty Hilulla pariinkin otteeseen, viime kerralla saatiin hieno läpimurto, kun otin koiran parempaan hallintaan paimentaessa, neiti alkoi kuunnella ja hakea sitä tasapainoa lampaiden takana. Tinkallahan on taipumusta juosta mun ja lampaiden ympäri, ja jos komennan, se alkaa haukkua mulle. Kuvia paimennuksesta täällä. matkaa silti vielä kauniiseen paimennukseen on, paljon. Mulla erityisesti.

Hakuilemaan ekan kerran talvitauon jälkeen päästään ens viikonloppuna Lahdessa. Katsotaan sitten sen perusteella, miten todennäköistä kokeeseen meno toukokuussa oikeasti on. Cool