Ensin hyvät uutiset: Tinka sai sekä lampailta että ankoilta hyväksytyt legit viikonlopun paimennuskisoissa, joten nyt on tarvittavat 2 hyväksyttyä legiä eri tuomareilta kasassa ja STDds -tittelit ansaittu. Nauru

Lauantaina Tinka oli neljäs started sheep -luokassa ja sai Most promising started sheep -palkinnon, mistä olen tosi ylpeä. (Tuomari nimenomaan mainitsi, että palkinto meni koiralle, ei ohjaajalle....)

Lauantaina ei saatu ankkoja pois ottoaitauskulmasta ja keskeytin, sunnuntaina jouduttiinkin sitten avoimeen luokkaan lampailla ja vähän reviteltiin treeninomaisesti neidin kanssa, legi ei läpi koska ylitin openin ohjaajarajan. Ankat meni sunnuntaina läpi rimaa hipoen, hyvin ei legi missään nimessä mennyt, yhtä helkkarin huutoa ja juoksemista....

Klinikka Marten Walterin johdolla oli tosi opettavainen, erityisesti teoriaosiot. Paljon aukesi semmoisia asioita, mitä varmaan olisi ollut hyvä tietää jo silloin, kun paimennusta aloiteltiin. Hieno klinikka.

Myös moni muu asia aukesi minulle ohjaajana sekä klinikan että kisojen aikana ja jälkeen. Tinkalla ja minulla on ollut koko paimennuksen aloitus ihan vääränlainen. Tinka on ohjaajaherkkä mutta fiksu koira, ja selvästikin se ryntäily on tasan sitä, että neiti palkkailee sillä ryntäilyllä itse itsensä koska minä en sitä osaa paimennuksessa karjumiseltani ja jännittämiseltäni tehdä.

Kun me nyt siirrytään lampailla ja ankoilla avoimeen luokkaan, on menon muututtava totaalisesti - vaihtoehtona on koko paimennusharrastuksen lopettaminen. Tämmöisessä päättömässä ryntäilyssä ei ole yhtään mitään järkeä, varsinkin kun jälleen yksi jenkkituomari kertoi, että mulla on tosi lahjakas pikku paimenkoira... 

En tykkää huutaa koiralle, enkä sitä tee muutenkaan. Varmaan seuraava vaihe olisi, että me mennään pyöröaitaukseen aloittelemaan hallintaa ja rauhallista tekemistä. Tosin en vieläkään ole keksinyt, miten estän neitiä sielläkään palkkaamasta itseään. Vertailuksi : tottiksessa kun pallo (=palkka) on mulla taskussa eikä Tinka saa sitä itse, mutta paimennuksessa ne lampaat on siinä... Vielä pitää miettiä. Kun nyt ensin pääsis johonkin, missä on lampaita.

Nyt kuitenkin aletaan keskittyä ens lauantain hakukokeeseen. Tällä viikolla pitää vielä korjata se hyppynouto ja varmistella kiintorullailmaisua.