Oltiin aussieyhdistyksen leirillä ma-pe viime viikolla. Loistoleiri, kiitos Shantille järjestelyistä!!

Ma-ke treenattiin agia, meille uusi juttu, muutaman kerran Jossun kanssa pyöritelty juttuja ihan vaan huviksemme. Kouluttajina oli Seppo Savikko ja Sini Lehtinen, molemmat tosi hyviä kouluttajia.

En ehkä osaa oikein analysoida miten meillä meni, mä olen aika kömpelö (mutta kuulemma kehityskelpoinen), Tinks taas on nopea ja kuuliainen, juuri sopiva agikoira. Tärkein oppi oli, että omalla kropalla näytetään suunta, käsillä este. Ja että koira suorittaa esteen, ohjaajan homma on kertoa koiralle, mitä seuraavaksi.

Agikärpänen puri, eli nyt kun saadaan Kiteen paimennuskisat ohi, harkitsen tosi tarkkaan vaihdetaanko paimennus agiin. Paimennus on kuitenkin paljon aikaa ja rahaa vaativa harrastus, joka ilman omia eläimiä on niin hitaassa kehityskaaressa, että se lähinnä turhauttaa. Agi taas olis ihan uusi juttu, vauhdikas ja tapahtumarikas laji, jossa ohjaaja näkee heti, kun ohjaa koiraa väärin. Mii laik.

Sitten hakua to-pe. Torstaina omalla porukalla, perjantaina kouluttajana Jessica Ristimäki. Pidin Jessican tyylistä kouluttaa tosi paljon, ohjeet oli koirakohtaisia, eikä ollut jotain yhtä kaavaa, mihin kaikki koirat pitää sulloa. Tinkan kanssa saatiin ohjeiksi vähemmän hössötystä ja hallintaa keskilinjalla sekä suorapalkkoja liian aikaisen ilmaisun estämiseksi.

Nyt on taas hyvä mieli treenailla. Oli hienoa tavata uusia aussieihmisiä ja olla mielettömän taitavien kouluttajien opissa!!!