Eilen oltiin hakutreeneissä pitkästä aikaa, melki kuukausi taitaakin olla edellisistä.

Ajettiin noin 200m:n rata, maalimiehet etukulmassa, puolessavälissä ja takakulmassa. Tinka oli juoksujen takia viimeinen koira radalla ja sen huomasi vauhdista, että autossa oli ehditty istua muutama tunti. Ekalla lähetyksellä neiti ehti kulmaan varmaan kahdessa sekunnissa, siitä tyhjä pisto jä yliheitto toiselle puolella, jossa maalimies maapiilossa. Siitä, kun lähetin Tinkan ekalle tyhjälle, siihen, kun se palasi rullan kanssa toiselta puolelta, meni varmaan kaikenkaikkiaan 5 sekuntia? En ole edes varma, koskiko sillä jalat välillä maahan. Koko radan se kiiti uskomatonta vauhtia, väsymyksestä ei merkkiäkään.

Otin ilmaisut ekalla ja viimeisellä, keskimmäisellä suorapalkka.

Treenin yhteenveto:

ilmaisut: ekalla pudotti rullan noin 3m ennen mua mutta tuli mun viereen nätisti, viimeisellä toi rullan mulle asti. Näytölle menot oli vauhdikkaita. Yhdeltä tyhjältä tuli rulla suussa, mutta pudotti sen noin 10m:n päässä?

tyhjät pistot ja lähetykset tökki. Osalla tyhjistä ei edennyt radan takarajaan asti ja yhdellä jouduin tosissaan korjaamaan sitä, että pistolle lähetetään sinne, mihin minä käsken eikä sinne mihin itseä huvittaa mennä, siinä neiti jo vähän turhautuikin ja nappasi rullan suuhun ja kun kielsin, meni pasmat sekaisin. Pidetiin siinä pikku tauko... Mutta yliheitot meni hienosti, Tinka tykkää kun en suotta pysäyttele sitä keskilinjalla vaan saa samantien paahtaa täysiä toiselle puolelle etsimään.

Jätin myös liian pitkiä tutkimattomia alueita pistojen väliin, joten teki taaksepäin töitä, tämä mun pitää ehdottomasti huomioida, että Tinka jaksaa kyllä pistottaa pienempiäkin pistoja, niin ettei tutkimatonta aluetta jäisi.

Ens treenissä otan ilmaisut irtorullalla muistutukseksi ja ilmaisun vahvistamiseksi. Koitan myös Jessican leirillä neuvomaa tapaa kahdella siirtyvällä maalimiehellä niin, että koira näkee takarajalla, että maalimiehet lähtevät etenemään rataa. Tällä toivon myös saavani tyhjiin pistoihin enemmän suorakulmaisuutta.