Viime aikoina ollaan keskitytty enemmän treenaamiseen kuin bloggailuun.

Katsotaanpa siis: eli viestiä on treenattu useampaankin kertaan, pari viikkoa sitten oli iso ongelma, kun Tinka tahtoi palata lähettäjälle. Otettiin tyly linja ja ajettiin se pois. Toissatreenissä se palasi mun luo, huusin jo kaukaa "Ei!", kun se tuli mua kohti, se kääntyi ja lähti poispäin, kääntyi vielä katsomaan mua, merkkasin taas ei:llä että se vaan ei käy, siitä lähtien oikeastaan Tinka ei ole sitä tehnyt. Neiti on NIIN "Minä-tiedän-paremmin" -tyyppiä, jos treenit on liian helpot, se päättää itse olla treenaamatta.

Toissaviikolla otettiin myös kisamittainen treeni ihan uudessa paikassa (ei meillä mennytkään kun 3 tuntia sen löytämiseen... ), koirat meni tosi hienosti muuten, mutta Tinka palasi kerran takaisin lähetyksen jälkeen ja seuraavalla kääntyi mua kohti 15 metsin päässä, sanoin, "Ei!" ja se lähti, taisi viimein uskoa. Ihana onnistumisen tunne.

Kalevilla todettiin ongelmaksi jäljestys sekä jäljestyksen jälkeinen lähetys (jos ollut ongelmia jäljellä), ihan kuin itseluottamus puuttuisi.

Tänään sitten tehtiin jälkipainotteinen treeni, jossa Jossu lähti ilman koiria talsimaan noin 130m:n päähän - koirat sinne ja takas, sit reilu 300m:n - koirat sinne ja takas ja vielä noin 50m:n jäljestyspätkä - koirat sinne ja takas.

Hyvä treeni, koirat lähti tosi hienosti joka pätkälle, Kalevilla vähän vaikeuksia parilla osuudella, mutta saatiin niistäkin onnistumiset loppujen lopuksi. Ihanku alettais kehittyä tässä viestitreenaamisessa... Oho?

Sitten oltiin Tinkan kanssa tokokokeessa lauantaina, eka avoimen koe.

Koe hävettäisi, jos osaisin ottaa tokon tosissani (päävika, tiedän). Tössin kolme liikettä nollille ja kokonaispisteet oli siis 102, ens kerralla luen säännöt, että tiedän esim. että hypyssä EI tarvitse odottaa lupaa, että saa antaa "istu" -käskyn... Luoksetulon pysäytys oli ainoa liike, jota oikeasti Tinka ei osaa, vaihdoin käsimerkin suulliseen 3 päivää aiemmin enkä sitten edes ehtinyt treenata sitä. Hohhjoijaa vaan meidän kanssa.No, ens kerralla sitten paremmin.

Sitten päästiin paimentamaan yhteen bortsupaikkaan tässä lähellä, siellä nyt sitten haetaan kuuliaisuutta paimennukseen, tykkään meidän kouluttajasta, se totesi mulle eka kerralla, että "Eihän se ole paimennusta, jos koira tekee mitä tykkää. Paimennusta on se, että koira tekee mitä ohjaaja käskee." JA sillä on jopa konstit siihen, miten se tehdään. Väliaikatiedoja seuraa, ainakin ekasta kerrasta olin TOSI tyytyväinen. Kunhan nyt vaan päästäisiin käymään 1krt/vko, saataisiin jotain jatkumoa tuohon treenaamiseen hajanaisten yksittäisten kertojen sijaan. Thumbs up!

Tottista treenaillaan edelleen, pahoja ongelmia ei ole, mitä nyt edistäminen on taas tullut kuvioihin seuraamisessa - siihen olen ottanut tylyn "Tiukka vasen käännös, jos olet tiellä jäät jalkoihin ja voi sattua" -linjan. Katotaan toimiiko.

Tinka on ollut vähän vaisu (mutta ihan sika-ahne) viime aikoina, toivon ettei se nyt vaan tee valeraskautta.

Hakuakin on treenailtu, huomasin sunnuntaina, että irtorullatreeni on paikallaan, neiti pudottaa rullan ihan liian aikaisin enkä kiintorullalla viitsi korjata sitä, ettei ala tarjota rullaa ihan huvikseen mulle.

Paljon siis ollaan treenailtu, haluaisin vielä tänä syksynä tuloksiakin kaikesta tästä työstä, katotaan miten käy.